Com funcionen el posicionament en les cerques i les analítiques de tasker

Per si t’acabes d’incorporar a TaskRabbit. Potser et preguntes: com puc saber si surto o no en els resultats de les cerques dels clients? Com em van les coses, en comparació amb altres taskers de la meva ciutat?

Hem aplegat un conjunt de dades analítiques que t’ajudaran a saber si estàs aprofitant al màxim la nostra plataforma o no,  en funció de la demanda local. La combinació d’aquestes dades t’aporta el següent:

 1. T’indica el teu potencial com a tasker.
 2. T’ofereix una instantània perquè et puguis comparar amb altres taskers.
 3. Et posiciona en els resultats de les cerques dels clients segons el rendiment que has tingut.
 4. Ajuda els clients perquè els mostra més perfils de taskers adients.

Com més tasques facis després d’haver aparegut en els resultats de les cerques, més bones seran les teves analítiques i més amunt sortiràs en els resultats de les cerques dels clients. Això t’ajudarà a aconseguir més tasques i, per tant, més ingressos.


Categories de les analítiques de tasker

Les dades analítiques de tasker s’han dividit en tres categories:

Oportunitat

Les dades d’aquesta categoria analítica et donen informació sobre el teu potencial com a tasker, el qual es basa en el nombre de vegades que has aparegut en els resultats de les cerques dels clients i en la teva posició mitjana (si surts en el lloc núm. 1, significa que els clients et veuran primer a tu quan cerquin un tasker). Aquesta categoria analítica també compara el teu potencial amb el d’altres taskers de la teva ciutat. 

En resum, aquesta categoria mostra el següent:

 • En quin ordre apareixes de mitjana en les cerques dels clients.
 • Quantes vegades has aparegut en els resultats de les cerques dels clients.
 • Comparació entre la teva visibilitat davant dels clients i la d’altres taskers de la teva zona.

Tasques 

Aquesta categoria analítica et dona informació sobre tot el que té a veure amb les tasques. La millor manera d’augmentar el teu potencial d’ingressos és millorar les dades analítiques de la categoria «Oportunitat», i la manera més ràpida de millorar-les és fer tasques i aconseguir opinions positives.

En resum, aquesta categoria mostra el següent:

 • El nombre de tasques que has fet els darrers 30 dies.
 • El nombre de tasques que preveiem que hauries pogut fer, en funció del nombre d’aparicions en els resultats de les cerques i la teva posició mitjana. Aquest nombre és una bona guia per conèixer el teu potencial de tasques, però és una xifra que sempre pots superar!
 • La comparació entre les tasques que has fet i les que han fet altres taskers de la teva zona. 

Ingressos

Aquesta categoria analítica t’ajuda a relacionar totes les teves dades amb l’objectiu de millorar la teva «Oportunitat». De manera semblant a la categoria «Tasca», et mostrarem els ingressos totals durant els darrers 30 dies, els quals prevèiem que podies guanyar en aquest mateix període i la comparació entre els teus ingressos i els d’altres taskers de la teva ciutat, com a referència.

En resum, aquesta categoria mostra el següent:

 • El total que has guanyat els darrers 30 dies.
 • El total que preveiem que podries guanyar, en funció del teu potencial actual i la teva disponibilitat. Aquest nombre és una bona guia per saber quins passos has de fer per millorar les teves dades analítiques d’«Oportunitat».
 • La comparació dels teus ingressos amb els d’altres taskers de la teva zona. 

Preguntes freqüents

Com puc incrementar la meva «Oportunitat»?

Aquesta és fàcil de respondre. Cada tasca que fas és una oportunitat potencial de millorar posicions en els resultats de les cerques i, per tant, d’aconseguir que et vegin més clients i que et reservin més sovint. 

Les nostres dades indiquen una correlació molt estreta entre la posició en els resultats de les cerques i el nombre d’invitacions per fer tasques que es reben, de manera que els taskers que surten més amunt solen rebre més invitacions.

I si surto en els resultats de les cerques, però els clients no em trien a mi?

De vegades, el comportament dels clients no es pot preveure durant l’experiència amb les tasques. Un cop dit això, els factors següents et poden ajudar:

 • Una disponibilitat tan àmplia com puguis.
 • Una fotografia de tasker clara.
 • Un mapa de la zona de treball ben definit.
 • Unes presentacions increïbles de les teves habilitats i experiència.
 • Fotografies de les tasques que has fet.
 • Bones opinions dels clients.

Si creus que no assoleixes els resultats que esperaves, planteja’t modificar qualsevol d’aquests paràmetres per millorar la teva posició en els resultats de les cerques.

Com calcula TaskRabbit la previsió de tasques i d’ingressos?

Si hem inclòs els càlculs de la previsió de tasques i d’ingressos en les teves analítiques de tasker és perquè entenguis millor el potencial d’ingressos que tens a la plataforma TaskRabbit i puguis prendre decisions més informades sobre la manera de gestionar el teu negoci. Aquestes estimacions es basen en l’activitat general del mercat web i en les teves dades analítiques individuals en cada categoria; bàsicament, són una eina integrada per ajudar-te a fixar-te objectius i a encaminar la teva activitat amb èxit.

Com haig d’interpretar les comparacions de les meves dades d’«Oportunitat», «Ingressos» i «Tasques»?

Aquestes xifres mostren la comparació entre la teva activitat i les d’altres taskers. Tot seguit t’oferim alguns exemples de cada categoria:

Oportunitat: Si tens una puntuació del 80 %, això vol dir que apareixes més que el 80 % i menys que el 20 % dels taskers de la teva zona.

Ingressos: Si la puntuació del teu percentil és del 75 %, això vol dir que has guanyat un 75 % més que alguns taskers i un 25 % menys que altres taskers de la teva zona.

Tasques: Si la puntuació del teu percentil és del 60 %, això vol dir que has fet més tasques que el 60 % de taskers i menys tasques que el 40 % de taskers de la teva zona.

Si tinc més experiència i, per tant, cobro més que els taskers de la meva zona, sortiré igualment en els resultats de les cerques dels clients?

 Si els teus preus són superiors a la mitjana, però tens un historial de tasques acabades espectacular, doncs fantàstic! La teva oferta serà competitiva igualment, depenent de la disponibilitat i la ubicació. El nostre objectiu és ben clar: millorar les teves oportunitats de contractació.

Si rebutjo una tasca perquè crec que no tinc l’habilitat necessària, si el client cancel·la una tasca o si tinc un imprevist, tot això afectarà les meves analítiques?

Sabem que hi ha tasques que no es poden dur a terme per diferents motius, i per això tenim en compte l’índex mitjà de finalització de tasques de tots els taskers de la teva zona a l’hora de determinar com apareixes en els resultats de les cerques dels clients.

Què passa si soc un tasker itinerant i treballo en diferents ciutats del país?

Si treballes sobre la marxa, les analítiques es mostren sobre la marxa! Si et trasllades de zona, les teves dades s’actualitzaran i reflectiran la nova ciutat on et trobes. Imaginem, per exemple, que ets a Barcelona: es mostraran les dades analítiques corresponents a Barcelona. Si viatges a Madrid, les teves dades analítiques s’actualitzaran per reflectir les dades específiques a Madrid. Les úniques analítiques que no depenen de la zona on et trobes són els «Ingressos totals» i les «Tasques acabades».

Valoracions i opinions

Al final de cada tasca, els clients valoren la seva experiència i escriuen una opinió sobre la teva feina. Això indica a altres clients potencials com serà la relació amb tu i quina qualitat poden esperar de la teva feina. Si procures oferir sempre la millor experiència possible, les teves puntuacions s’enfilaran! 

Les analítiques de la teva activitat es calculen segons les tasques dels últims 30 dies i s’actualitzen periòdicament.

Repassa aquest article sempre que vulguis, per no perdre de vista la importància de les analítiques i saber tornar al bon camí si baixen. 


Com sempre, el nostre objectiu és facilitar-te al màxim l’experiència com a tasker. Tot i que les analítiques indicades més amunt estan pensades per millorar la teva visibilitat en el mercat web general de TaskRabbit, també són una eina excel·lent per ajudar-te a saber com podries guanyar més diners a la nostra plataforma. 

Leave a Reply