Neteja 106: El dormitori i els espais habitables

En els espais habitables és important recordar la regla sagrada de la Maggie: «primer la feina en sec, després en humit». La pols, l’aspirador, ruixar les superfícies i fregar el terra. Les taskers d’elit recomanen posar una alarma al mòbil per estar al cas del temps que es dedica a cada espai i poder avançar la neteja. Com que es sol dedicar força temps a la neteja dels banys i les cuines, és important tenir temps perquè les altres zones de la casa també quedin ben netes. Tens una tècnica especial per fer els llits? Explica’ns a la secció de comentaris quins són els teus retocs finals per als espais habitables!

Segueix els passos següents per netejar els espais habitables amb la màxima eficiència: 

Pas 1: Treu la pols, passa l’aspirador i endreça

  • Hi ha clients que tenen preferències pel que fa als llocs on posen cada cosa, de manera que cal endreçar i ordenar la casa, però deixar que el client l’organitzi com vulgui, tret que demani el contrari. 
  • A les sales d’estar: treu la pols de totes les superfícies i dels aparells electrònics, llums i racons (el lloc preferit de les teranyines!). 
  • Als dormitoris: treu la pols a tots els miralls, tauletes de nit, tocadors, marcs de fotos i làmpades.
  • Endreça els objectes de les taules i els prestatges i altres coses desordenades. 
  • Si veus clar que hi ha bugada neta pots oferir al client de plegar i endreçar la roba. 

Pas 2: Estova els coixins i fes el llit

  • En tots els espais habitables, si estoves els coixins i els poses ben col·locats, faràs feliç el client. 
  • Pel que fa als llençols, és important preguntar les preferències al client. Voldrà un canvi de llençols? Voldrà que rentis els bruts? Recorda que cal preguntar tot això quan es determina l’abast de la tasca. 

Pas 3: Ruixa i frega

  • Abans de ruixar les taules del menjador o les auxiliars, recorda que n’hi ha que necessiten productes especials, de manera que convé demanar-ho al client. 

Pas 4: Frega el terra

  • Fregar el terra sempre ha de ser l’últim pas i així, sobretot si és de fusta, quedarà ben lluent! Recorda fregar cap enrere per evitar que quedin petjades a terra. 

Si hi afegeixes el teu toc personal, per exemple, que els coixins quedin ben flonjos o les cadires ben posades a la taula del menjador, impressionaràs els clients i el teu negoci se’n beneficiarà! Ens hem descuidat algun consell especial per a la neteja dels espais habitables? Explica’ns els teus trucs en la secció de comentaris de més avall!

Leave a Reply