Neteja 104: El bany

El bany pot ser un tema complicat. Molts clients demanen que es dediqui més estona i més feina al bany, o sigui que val la pena seguir una rutina que ajudi a no perdre el temps i deixar-lo tan lluent que impressioni el client. Llegeix aquesta informació que hem recopilat de les taskers d’elit per deixar el bany net com una patena: 

Pas 1: Prepara la neteja

  • Per treballar de manera eficient convé enretirar tots els obstacles abans de començar. Així no t’hauràs d’anar aturant per canviar les coses de lloc. Si l’espai és estret, buida’l i treu a fora tots els objectes que hi hagi a terra, per poder netejar millor. 
  • Treu papereres, bàscules, dispensadors de sabó, estores de bany i qualsevol cosa que obstaculitzi les superfícies del bany. 
  • És una zona on pot fer falta utilitzar productes químics i agenollar-se per arribar a racons difícils, de manera que una mascareta, uns guants i unes genolleres t’ajudaran a treballar amb comoditat i seguretat. 
  • Els objectes de bany petits es poden deixar a la pica o es poden treure a fora, sobre un tros de paper absorbent, per tenir més espai per fer la neteja. 

Pas 2: Banyera, dutxa i pica 

  • Aquí és on entra en joc l’esponja d’escuma de melamina, la teva salvadora. Va molt bé per netejar la pica i eliminar les restes de sabó i de brutícia més resistents de la banyera.
  • Els productes blanquejants, com el lleixiu, també van bé per netejar les restes de sabó i el florit de la dutxa, la banyera i la pica.

Pas 3: El vàter 

  • Fes servir abundosament un producte per netejar vàters i un bon raspall per fregar l’interior de la tassa. Frega amb energia i concentra’t en les zones de difícil accés.
  • Ruixa la resta del vàter (no et descuidis la base) amb un esprai desinfectant.
  • Deixa actuar el desinfectant durant un minut o dos i, després, frega amb energia tota la resta del vàter. 

Pas 4: Superfícies i terres

  • Desinfecta, frega amb fregall o baieta i neteja totes les altres superfícies, abans de dedicar-te al terra. La Maggie comenta que és important ruixar generosament totes les superfícies del bany i deixar que els desinfectants actuïn. La regla d’or per a les superfícies, segons les nostres taskers, és «primer la feina en sec, després en humit». L’ordre és treure la pols, passar l’aspirador (si cal), ruixar amb esprai i passar el pal de fregar. 

Impressionant! El bany és tot un repte, però és l’espai ideal perquè la feina feta llueixi. Per què? Doncs perquè un bany net pot arribar a enlluernar, literalment. No t’oblidis de donar un últim cop d’ull per no deixar-te draps bruts, tovalloles de paper o miralls sense fregar. Tens algun consell de neteja especial perquè el bany brilli encara més? Explica’l en l’espai de comentaris de més avall! 

Leave a Reply