Neteja 101: L’abast d’una tasca de neteja

La Maggie té un mètode perfecte per determinar l’abast d’una tasca! El seu primer consell és que cal conèixer bé l’abast de la tasca en qüestió. Un cop contractada, la Maggie agraeix als clients que l’hagin triada i els demana que responguin a un breu qüestionari que té desat en les seves notes. Una tasca de neteja pot requerir entre 30 minuts i 5 hores de feina i per això és tan important determinar-ne l’abast per endavant. 

La Maggie també recomana que s’enviï un missatge ràpid al client 24 hores abans de l’hora de la tasca «com a recordatori, sobretot si la reserva es va fer amb uns quants dies d’antelació».

El qüestionari de la Maggie per a tasques de neteja:

1.  Quan es va fer l’última neteja professional?

2. Hi viuen fumadors o mascotes? Hi ha humitats?

3. Hi ha zones difícils?

4. Quin tipus de terra hi ha? Moqueta, fusta, rajola…?

5. Caldrà netejar l’interior del forn o de la nevera?

6. Tens aspirador, escombra o pal de fregar?

7. Quines són les teves prioritats en aquesta tasca?

8. Disposes d’algun producte de neteja especial que tindràs a punt perquè el faci servir?

9. Hi seràs, mentre jo faig la tasca? Si no hi has de ser, et podré localitzar a través d’aquest xat? 

10. Com podré entrar a la casa per dur a terme la tasca?

Aquestes preguntes són essencials per determinar l’abast de la tasca, ja que ajuden a preveure’n la durada i a saber què cal portar. Si els clients són nous, també pots demanar que enviïn imatges de casa seva per fer-te una idea de com serà la tasca. Hi ha clients que tenen preferències pel que fa a:

  • Productes específics que volen que facis servir.
  • Prioritats pel que fa a les habitacions que cal netejar i les zones en què centrar-se més. 

Tens altres preguntes que creguis que es podrien afegir sobre l’abast de la tasca? Crea la teva pròpia «llista de control» i fes-la servir quan preguntis al client per l’abast de la tasca de neteja. Així estalviaràs temps i sabràs què comportarà exactament la tasca de neteja que et disposes a fer! Si hi ha alguna pregunta concreta que sempre facis als clients, comparteix-la en els comentaris més avall! 

Leave a Reply