Muntatge X: Diferents tipus de suports

Quan es tracta de conèixer els diferents tipus de suports per a televisors, no te la pots jugar! Per muntar un televisor correctament i de manera segura, els taskers diuen que és molt important saber quin tipus de suport utilitzaràs.

Suport articulat

 • Segons explica el tasker Isaac, un suport articulat vol dir simplement que el televisor es pot moure sobre la paret.
 • Aquest tipus de suport ha d’anar ancorat a un muntant per la seva manera de moure’s i també pel pes que ha d’aguantar.
  • Una paret de cartró-guix no sempre pot aguantar aquest tipus de suport articulat de manera segura, així que assegura’t que hi hagi muntants on subjectar-lo abans de fer un muntatge directament sobre una paret de cartró-guix.
 • Els muntants de fusta són els que aguanten millor aquest tipus de suport.
 • Una altra opció és fer el muntatge sobre muntants metàl·lics, però caldrà utilitzar cargols de balancí per fer-ho correctament. Llegeix l’apartat Muntatge VII: Ancoratges per obtenir més informació.

Suport fix basculant

 • Un suport fix basculant és un element de fixació que es troba fixat a la paret. Es pot moure amunt i avall, però no lateralment com un suport articulat.
 • No cal muntar sempre aquest tipus de suport sobre muntants, així que tens més opcions per fer els forats. (as in). 
 • Pots utilitzar ancoratges de cartró-guix per a un suport fix basculant.
  • El tipus de paret on és més fàcil utilitzar els ancoratges és la de cartró-guix.

Muntatge de suports articulats i fixos

Fes servir directament el suport per assegurar-te que fas els forats al lloc adequat; de vegades els suports inclouen un llapis o una plantilla per ajudar a fer aquesta operació. Hi ha alguns suports penjants que s’encaixen a pressió, mentre que d’altres cal fixar-los amb cargols. Llegeix l’apartat Muntatge VI: Començar a perforar a més de seguir les instruccions del propi suport per saber què hauràs de fer exactament.

Leave a Reply