Muntatge IX: Ocultació de cables

Moltes descripcions de tasques de muntatge poden finalitzar amb la sol·licitud: «Amagaràs aquests cables?». D’entrada, això pot semblar complicat, però no pateixis. Hi ha diverses maneres d’amagar-los, segons els taskers. No obstant això, cal una certa planificació per part del client, així que assegura’t de preveure aquesta part de la tasca amb antelació.

Hem agrupat els consells dels taskers d’elit Isaac i Nick, per veure diferents maneres d’amagar/agrupar cables després d’una tasca de muntatge. Hi ha dues maneres d’amagar cables:

  • Manera 1 (més fàcil): recomana al client que compri una coberta per a cables abans de la tasca. Aquest accessori es pot trobar a les ferreteries, a Amazon o en qualsevol lloc de venda d’electrodomèstics. Les cobertes per a cables o canaletes són petites peces de plàstic que ajuden a agrupar cables i que es fixen a una superfície. Després es poden pintar, dissimular-los sobre motllures, sòcols, etc. En general, ajuden a polir una tasca de muntatge.
  • Manera 2 (difícil): la segona manera de fer-ho seria fer passar els cables dins la paret. Això pot ser molt difícil i requereix eines específiques per tallar la superfície de la paret; a més, és una feina elèctrica (els electricistes aconsellen que, per fer-ho correctament, posis una presa de corrent darrere la paret). No es recomana tret que tinguis la formació, experiència i la llicència necessàries per completar aquest tipus de tasca.
    • Informa el client en què consisteix la instal·lació de cables per dins d’una paret.
    • La feina elèctrica no es troba dins del conjunt d’habilitats definides a la categoria de Muntatge, així que pots avisar al client que, si ho vol fer d’aquesta manera, haurà de contractar algú de la categoria d’Electricitat.

Pots suggerir al client que la manera més fàcil seria agrupar els cables darrere del televisor. El tasker Isaac recomana utilitzar brides per fer aquest tipus de feina senzilla, assegurant-se que siguin del mateix color que els cables. En alguns casos, pot ser que els accessoris de muntatge de televisors incloguin un sistema de gestió del cablejat.

Segons l’Isaac, en el cas dels sistemes d’amagar cables més difícils, gran part de la feina consisteix a gestionar les expectatives del client. Es recomana ressaltar els avantatges de les cobertes per a cables com a forma més habitual d’amagar-los, especialment als clients que són llogaters del seu habitatge. Però si el que volen és encastar els cables dins la paret, recomana que faci la feina un altre tasker de la xarxa amb les habilitats necessàries per realitzar-la correctament.

Leave a Reply