#TaskerTuesday–Trent Y.

Trent Y. va desenvolupar les seves habilitats treballant durant els estius, mentre cursava els estudis universitaris, fins i tot una temporada com a part de l‘equip encarregat d‘eliminació d‘herbes del Parc Nacional Zion a Utah. Descobreix com una experiència amb un client va ajudar en Trent a adquirir les habilitats que li van permetre canviar la feina de professor a jornada completa per la de tasker també a jornada completa.

De què treballaves abans de començar a fer tasques?

Era professor de ciències en un institut dins una residència per a la salut conductual.

Quin és el motiu principal pel qual vas unir-te a TaskRabbit?

Vaig decidir treballar com a tasker per tenir uns ingressos extres i poder comprar material per a la meva aula.

Què és el més important que vas aprendre quan vas començar a fer servir l‘aplicació?

Que cal deixar l’espai on has treballat millor del que l‘has trobat, cal arribar a l‘hora, cal mantenir unes mètriques altes i cal actuar amb honestedat.

Com et promociones entre els clients?

Amb les opinions que rebo, m’enorgulleixo de la feina que faig i deixo clar als clients que tinc solucions permanents per als seus problemes.

Quin és el millor record que tens com a tasker?

Un dia vaig acabar una tasca de muntatge d’IKEA i, quan li donava un cop de mà al client desmuntant les caixes i portant-les al contenidor de l‘edifici, ens vam adonar que havíem treballat a la mateixa empresa. Llavors em va parlar d‘una organització internacional dedicada a la formació corporativa. Gràcies a aquest contacte, vaig aprendre moltes coses que m‘han ajudat a organitzar la meva activitat professional com a tasker.

Quins són els teus trucs i consells bàsics per fer tasques?

Quan es tracta de mudances, he descobert que el sistema d’elevació per corretges és tan útil com les plataformes amb rodes. A més, les corretges no ocupen gaire espai i es poden guardar al cotxe, cosa que no pots fer amb les plataformes. Amb les tasques de jardineria, la meva eina preferida per treure les males herbes és el pic amb aixada. La part del pic és molt útil per arrancar les que tenen arrels, mentre que la part de l‘aixada es pot fer servir per eliminar les plàntules.

Quina repercussió ha tingut TaskRabbit en la teva vida?

Al lloc on treballava abans va haver-hi molts canvis administratius en molt poc temps que em van afectar negativament. Com que ja havia engegat la meva activitat a TaskRabbit, vaig poder deixar l’altra feina i seguir guanyant un salari que em permetia viure gràcies a les tasques. En els moments de dificultat econòmica només havia d‘augmentar la meva disponibilitat i així me’n sortia. Ara penso que si treballo pel meu compte puc arribar a tenir la vida que vulgui. És per això que m’esforço molt a fer créixer la meva activitat com a tasker.

Quin consell donaries a altres taskers? 

Que cal tenir flexibilitat, cal tenir molt clar l‘abast de la tasca abans d‘acceptar-la, i també cal saber quins són els teus punts forts, ja que fer tasques per a les quals no tens habilitats només et causarà disgustos i opinions negatives. Els errors són inevitables, però l‘honestedat i la transparència són les millors maneres de limitar-ne les conseqüències. Si els clients confien en tu, et tornaran a contractar. Una clientela estable significa menys esforç a l‘hora de competir amb taskers de la teva zona. 

Què voldries saber sobre els altres taskers?

M’agradaria saber com s’ho fan perquè els seus perfils cridin l‘atenció dels clients que utilitzen el servei per primera vegada i que els triïn.

Quines tradicions de temporada o quines festes locals tens costum de celebrar o t’agraden?

A Utah celebrem el Dia del Pioner el 24 de juliol. Els meus avantpassats van ser pioners. És per això que m’agrada passar aquesta festa amb la família i assaborir un bon àpat casolà. Quan era professor, treballava en un centre que obria cada dia de l‘any, o sigui que el Dia del Pioner feia una classe especial sobre Marie Curie, a qui considero una autèntica pionera de les ciències.

És admirable l’esperit emprenedor, i pioner!, d‘en Trent. Esperem que la seva experiència i els seus consells serveixin d’ajuda i d’inspiració a altres taskers a l’hora d’assolir els seus objectius professionals. 

Leave a Reply