Conceptes bàsics sobre embalatge i enviament de paquets

Les tasques d’embalatge i enviament de paquets poden ser molt diverses: des de les més senzilles (com ara anar a l’oficina de correus) fins a les més delicades i estratègiques (per exemple, que les ampolles de vi comprades en un viatge d’enoturisme arribin intactes a casa). També poden ser de gran envergadura, com la que ens explica el tasker Tarrell M.:

«Vaig haver d’empaquetar i enviar cap a Sud-àfrica tot el pis d’una clienta, de 3 plantes i 3 habitacions, en 24 hores. Va ser esgotador, però també divertidíssim! Per enllestir aquesta tasca van fer falta molts metres de cinta adhesiva, piles de caixes, litres de cafè i tones de somriures i rialles. També vaig necessitar un alt nivell d’optimisme i positivisme constants perquè l’estrès, evidentment, se l’enduia tot la clienta. I com que em va veure sempre tranquil i concentrat, es va anar tranquil·litzant. Encara estem en contacte i envia l’enllaç del meu perfil de tasker als seus amics, per la bona feina que vaig fer!»

Ostres! La història d’aquesta tasca justifica que el Tarrell tingui unes mètriques generals del 100 %.

Si encara no tens al teu perfil la categoria d’embalatge i enviament de paquets t’animem a afegir-la. Si ja tens la categoria al teu perfil, obre la teva Disponibilitat i estigues al cas de les invitacions que t’arribin.

Acabes de començar en la categoria d’embalatge i enviament de paquets? O potser vols un repàs per fer la tasca de manera impecable? Tenim el que necessites!

Preguntes que pots fer a través del xat per determinar l’abast de la tasca:

Potser has llegit el nostre article del blog «Exemples de preguntes que pots fer abans de qualsevol tasca per determinar-ne l’abast». Si no, repassa les preguntes següents, que són específiques de la categoria i les han proposat els principals taskers d’embalatge i enviament de paquets. T’ajudaran a determinar l’abast de qualsevol tasca d’aquest tipus i a preparar-te per fer-la bé.

 • Ja disposes de caixes, cinta d’embalar, plàstic de bombolles, etiquetes i tot el material necessari? O prefereixes que ho compri jo?
 • Ja has omplert les caixes i només necessites que m’encarregui d’enviar-les? O potser la tasca inclou empaquetar les coses i enviar les caixes?
 • Hi haurà alguna caixa que pesi força i calgui enginy per moure-la?
 • Les etiquetes d’enviament ja estan impreses? Si no, recorda que m’hauràs de preparar tota la informació necessària per poder imprimir-les a l’oficina.
 • S’han d’enviar objectes fràgils?
  • Si el client ja té les caixes plenes, pots demanar-li que deixi obertes les que contenen objectes fràgils. Així podràs repassar que estiguin ben protegits.
 • Tens comptes d’usuari a FedEX, UPS, Correus o alguna altra gran empresa d’enviaments?
  • Aquesta pregunta és sobretot per als clients comercials.
 • En l’enviament s’inclou algun objecte de valor que necessiti una assegurança addicional?
 • Vols que t’enviï a través del xat la informació de seguiment?
 • Pregunta al client si és prioritari que l’enviament sigui ràpid o que sigui segur i s’eviti qualsevol dany. Així podràs assegurar la qualitat final i que les hores que facturis s’ajustin a les seves expectatives.
 • Hi ha escales a casa teva? Vull preparar-me per si cal pujar o baixar caixes per trams d’escala.
Consells per a la presentació de la categoria d’embalatge i enviament de paquets:

leone-venter-469710-unsplash

En totes les teves categories, una presentació que destaqui pot fer que el client es decanti per tu i t’encarregui la tasca. Convé que concretis les teves habilitats, però també que expressis la teva personalitat. Llegeix l’entrada del nostre blog sobre consells per escriure les presentacions si és la primera vegada o si vols fer un repàs. Tot seguit trobaràs alguns exemples de fantàstiques presentacions de la categoria d’embalatge i enviament de paquets:

«Nivell d’expert en embalatge i enviament de paquets: centenars d’ampolles de licor de col·leccionista enviades arreu dels EUA (i totes han arribat senceres); més de 250 objectes venuts per eBay i enviats sense problemes; dotzenes d’obres d’art embalades a mida i enviades». – Tasker de San Diego

«Estaràs en bones mans, ja sigui per a una mudança o per a l’embalatge i l’enviament de paquets d’empresa. He acumulat moltes hores durant anys empaquetant i enviant els meus propis dissenys i els productes de la meva botiga arreu del món, i a l’oficina de correus ja em coneixen i em reben amb una catifa de plàstic de bombolles.» – Tasker de Londres, Regne Unit

«Com a cap d’oficina de correus durant 10 estius a la zona de muntanya de Yosemite, puc assegurar que embalar i enviar paquets és la meva especialitat!» – Tasker de Portland

Consells dels millors taskers d’embalatge i enviament de paquets:

Hem contactat amb alguns dels taskers més ben valorats i que obtenen més ingressos en la categoria d’embalatge i enviament de paquets per conèixer els trucs que els han fet triomfar. Volem agrair al Nicholas J., l’Adam S., el Jim B., el Tarrell M. i la Bethany J. que ens hagin explicat la seva experiència i ens donin bons consells per fer una gran feina en aquesta categoria!

«Els clients volen que els seus objectes estiguin ben empaquetats, de manera segura i que arribin puntuals. I el que esperen de tu és que ho facis de manera professional i amb un somriure. Convé explicar sempre al client les diferents opcions d’enviament, tant pel que fa a la rapidesa com al preu de cadascuna. Cal portar sempre retoladors i notes adhesives per etiquetar les caixes. Si necessites fer una pausa, comunica-ho sempre. Finalment, classifica, classifica i classifica. Agrupa els objectes que creguis que tenen alguna relació de manera organitzada. Això et farà guanyar molts punts com a persona rigorosa, ordenada i curosa.» – Tarrell M., tasker de Nova York

«Ves amb compte amb les coses del teu voltant i els objectes que manipules. No fa cap gràcia trencar alguna cosa, o sigui que val més passar-se i embolicar bé les peces que siguin de vidre, de valor i fràgils.» – Adam S., tasker de Boston

«Sempre m’asseguro d’haver entès bé les necessitats del client. Em concentro i escolto amb atenció tots els detalls. Crec que preveure qualsevol contratemps abans de començar una tasca d’embalatge, per exemple, que no se t’acabi el material, és una bona manera de guanyar punts. Si treballo en una tasca amb un altre tasker, procuro coordinar els esforços per guanyar temps i fer-la de la manera més fluida possible.» – Bethany J., tasker de la zona de la badia de San Francisco

«Convé preparar-se bé per manejar els paquets amb eficiència. Cal portar almenys una plataforma amb rodes, cinta d’embalar, film transparent i una camioneta de dimensions adequades; a més, cal mentalitzar-se de pujar i baixar escales i de les possibles dificultats de la tasca. Quan tinc una feina d’embalatge, no em programo cap altra tasca després; sovint es triga més del que la gent pensa.» – Jim B., tasker de la zona de la badia de San Francisco

«Has de tenir bones qualitats organitzatives i molta paciència.» – Nicholas J., tasker de Chicago

Coses que agraden als taskers de la categoria d’embalatge i enviament de paquets:

lucas-dudek-1002515-unsplash

«M’encanta conèixer gent de diferents sectors i estils de vida i les seves necessitats d’empaquetar i enviar objectes. Vaig créixer jugant al Tetris als anys vuitanta i em sembla que ara em serveix per a les tasques d’empaquetar que requereixen una mentalitat estratègica.» – Adam S.

«M’agrada la sensació de control i de prendre la iniciativa que et dona aquesta categoria. Els clients confien que tu, com a bon professional, t’encarregaràs de tot, i et deixen treballar amb força llibertat. Als clients els tranquil·litza molt saber que jo tinc tant d’interès com ells a assegurar que tot el que envien arribi perfectament, sense ni una rascada.» – Tarrell M.

«Hi ha un client amb qui vaig treballar durant sis mesos. Em va donar molta responsabilitat en la recepció d’existències i l’enviament dels productes que sortien. Com que l’empresa era relativament nova, els vaig poder ajudar a establir processos de seguiment i emmagatzematge d’inventari. I ara em sembla fantàstic haver col·laborat, per poc que fos, en la bona marxa de l’economia mundial. M’encanta veure empreses diferents i conèixer les persones que hi treballen. La vista des del ‘meu despatx’ és molt variada!» – Bethany J. 

2018_RabbitLogo_Icon - Separator

Volem tornar a agrair al Nicholas J., l’Adam S., el Jim B., el Tarrell M. i la Bethany J. la seva dedicació a fer tasques d’embalatge i enviament de paquets amb professionalitat i actitud positiva. Tens alguna experiència per explicar o algun consell sobre la categoria d’embalatge i enviament de paquets? Explica’ls en un comentari a continuació per a tots els taskers!

Leave a Reply