#TaskerTuesday–Nico P.

El Nico P. és un tasker de Londres que va veure perillar la seva carrera de xef a causa de la COVID-19. Malgrat tot, ha trobat la manera de continuar oferint els seus serveis de cuina i pastisseria gràcies a TaskRabbit, a més d’aprofundir en la seva passió per la jardineria i el disseny de jardins. Continua llegint sobre l’encàrrec que va rebre de preparar un àpat privat d’aniversari de noces a casa de la parella!

De què treballaves abans de començar a fer tasques?

Jo treballava de xef.

Quin és el motiu principal pel qual vas unir-te a TaskRabbit?

Vaig pensar que m’ajudaria a canviar el rumb de la meva carrera professional.

Què és el més important que vas aprendre quan vas començar a fer servir l‘aplicació?

He après que sempre convé afegir 1 hora més de marge (a la durada de la tasca, no pas a la factura!) quan acceptes una feina. Londres és una ciutat molt gran i sovint trigues més del que et pensaves a anar d’un lloc a un altre.

Com et promociones entre els clients?

Procuro escriure al meu perfil unes descripcions breus i concises explicant els meus serveis. Les opinions dels clients s’encarreguen de la resta.

Quin és el millor record que tens d’una tasca o el contacte més important que has fet gràcies a les tasques?

Vaig ajudar una parella a celebrar el seu segon aniversari de noces. El marit em va contractar per a una tasca de cuina i pastisseria perquè oferís els meus serveis com a xef a casa seva. Volia que fos una sorpresa per a la seva dona. Vam estar en contacte durant més d’una setmana per decidir el menú perfecte i perfilar tots els detalls. La parella va tenir un servei i un àpat de 5 estrelles i jo vaig deixar la cuina impecable. Després del sopar vam estar xerrant una estona i la dona estava tan satisfeta amb l’experiència que es va estranyar que això no fos un servei habitual que demanés la gent. Tots dos estaven impressionats i molt agraïts, i ho van demostrar deixant una opinió fantàstica i una bona propina!

Quins són els teus trucs i consells bàsics per fer tasques? 

Procuro comunicar-me tant com puc amb el client, sense arribar al punt de semblar poc professional. Li faig preguntes i escric els missatges de manera professional, o sigui, sense les abreviatures típiques dels xats o els SMS! També m’asseguro de portar l’equip adequat per fer la tasca.

Quina repercussió ha tingut TaskRabbit en la teva vida? 

TaskRabbit m’ha salvat! Poder fer tasques durant la pandèmia m’ha donat l’oportunitat de treballar, cosa que no hauria estat possible d’una altra manera. Com a cuiner, treballava en un sector que ha patit molt els efectes de la COVID-19. O sigui que TaskRabbit és la plataforma ideal per poder posar les meves habilitats i els meus interessos al servei de la gent. 

Quines característiques té un bon client?

Tots els clients són bons clients! Has de saber gestionar les seves expectatives i superar-les, si és possible.

Què fas per aconseguir opinions (i propines) tan bones?

Tinc una actitud professional i educada en tot moment. Dedico una mica més de temps al principi o al final de la tasca a la relació amb els clients, perquè em coneguin millor. Sempre arribo puntual, però, si per alguna cosa faig tard, m’asseguro d’informar-ne el client.

Quin consell donaries a altres taskers? Què voldries saber sobre els altres taskers?

Fes-ho tan bé com puguis! Durant la tasca, concentra’t només en la feina i en la satisfacció del teu client. Deixa la tertúlia per al final de la tasca, un cop enviada la factura.

El que m’agradaria saber dels altres taskers és com aconsegueixen mantenir l’índex d’acceptació alt quan algú els reserva per a una tasca, però s’equivoca de categoria. 

(Nota de l’editor: si creus que t’han contractat en una categoria que no pertoca, pots demanar al client a través del xat que et torni a contractar en la categoria correcta i cancel·li la tasca triant l’opció més adequada. Totes les cancel·lacions es revisen manualment per evitar un efecte negatiu indegut en les teves mètriques. Si observes un efecte negatiu indegut en les teves mètriques, no et preocupis! Posa’t en contacte amb el servei d’Ajuda.)

Quines tradicions de temporada o quines festes locals tens costum de celebrar o t’agraden?

M’encanta la nit de Guy Fawkes (que se celebra el 5 de novembre, cada any). Fogueres, focs artificials, trobades i un bon sopar!

Si et promociones, tant personalment com la teva feina, a través de les xarxes socials, on et poden trobar?

@chef_abouttown

Durant la pandèmia, les tasques de cuina han augmentat considerablement. Les imatges que el Nico ha compartit demostren que una bona manera de promocionar-te és aprofitar la secció de fotografies de la teva activitat que s’inclou al teu perfil! 

Leave a Reply