#TaskerTuesday–Jack B.

T’imagines muntar un sistema PAX de portes corredisses d’IKEA amb un tornavís i prou? Quan la tasker Jack B. tot just començava a utilitzar la plataforma, va aprendre una lliçó dura però oportuna: les eines elèctriques fan que siguis molt més eficient en les tasques de muntatge de mobles IKEA. Que aconseguís acabar una tasca com aquella ens diu tot el que cal saber sobre la Jack: té la força de voluntat necessària per enllestir una tasca en qualsevol circumstància. I és prou intel·ligent per aprendre dels seus errors!

Continua llegint la història de la Jack, que va deixar enrere una mala època de la seva vida gràcies, en part, a la flexibilitat de dedicar-se a les tasques. 

De què treballaves abans de començar a fer tasques?

Treballava a temps complet en una fàbrica i, a part, feia de cambrera. Quan vaig començar a TaskRabbit vaig deixar la feina de cambrera.

Què és el més important que vas aprendre quan vas començar a fer servir l‘aplicació?

Aprendre a muntar mobles! No n’havia muntat mai, i em considero afortunada d’haver-ne après tan de pressa. I no és l’única cosa que vaig aprendre sobre la marxa! Una vegada vaig muntar un sistema PAX de portes corredisses d’IKEA sencer només amb un tornavís manual! Vaig acabar feta pols. Em sembla que al final el client es va compadir tant de mi que em va deixar una propina generosa. Segurament perquè em comprés un tornavís elèctric. Lliçó ben apresa: les eines elèctriques són la clau!

Com et promociones entre els clients?

La veritat és que m’agrada molt muntar mobles. És com un joc de construccions per a adults! I em sembla que com més evident és l’entusiasme que em desperta la tasca en curs, més accessible soc per als clients, tant en el procés de reserva com durant la feina.

Quin és el millor record que tens com a tasker?

Una vegada, una clienta es va asseure a xerrar amb mi mentre li muntava un moble. Em va preguntar per la meva vida i els meus interessos i vam començar a parlar del seu fill, que havia fet una bona carrera en la indústria de la música. Com a música aficionada que soc, em va encantar la seva perseverança en un camí que sé que és complicat. Vam connectar de debò i va estar molt bé.

Quina repercussió ha tingut TaskRabbit en la teva vida?

TaskRabbit és de les millors coses que m’han passat. Em va donar l’oportunitat perfecta de fer una feina a temps parcial adaptada al meu horari i als meus interessos. A més, jo intentava superar les conseqüències d’uns esdeveniments molt traumàtics quan vaig començar a fer de tasker. I allò em va permetre distreure’m de tot plegat. Vaig deixar la feina que tenia a temps complet per dedicar-me exclusivament a la plataforma i ara aprofito el temps lliure (quan en tinc) a recuperar-me d’aquell mal moment. També dedico temps als meus interessos i objectius musicals i artístics. TaskRabbit em va canviar la vida i estic immensament agraïda.

Quin consell donaries a altres taskers? Què voldries saber sobre els altres taskers?

TaskRabbit serà el que tu vulguis que sigui. Pot ser una feina complementària per tenir uns ingressos extres o pot ser la teva ocupació principal si et decideixes a fer el salt.

Quines característiques té un bon client?

Els bons clients són comunicatius. Si tu necessites comunicar qualsevol imprevist que pugui afectar la tasca, per part seva passa el mateix. El temps del tasker té el mateix valor que el del client. 

Què fas per aconseguir opinions (i propines) tan bones?

Miro de mostrar la meva cara més alegre. Així, els clients es posen de bon humor quan soc a casa seva i els inspiro confiança. Una actitud agradable pot marcar una gran diferència en la percepció que els altres tenen de tu.

Quines tradicions de temporada o quines festes locals tens costum de celebrar o t’agraden?

Tinc amics que viuen en diferents estats i estan notant els efectes de la pandèmia de diverses maneres. Cada diumenge ens reunim a través de Discord per xerrar i jugar una estona virtualment o per mirar alguna sèrie junts. En diem «el brunch de la plaga». És una manera de continuar en contacte amb els amics.

La Jack ha descobert que dedicar-se a fer de tasker i a muntar mobles li aporta satisfacció i compensacions. La feina que feia a la fàbrica li va ensenyar algunes habilitats que li han servit per a aquesta categoria, però encara ha après moltes més coses durant les tasques. Els clients, en les opinions sobre ella, en destaquen la puntualitat, la preparació i l’educació. Aquests són els ingredients essencials perquè les tasques funcionin!

Leave a Reply