Pintar i empaperar amb Claire F. i Warren K.

És increïble que una simple capa de pintura pugui donar nova vida a un espai, però no és una tasca gens fàcil! Cal provar les mostres, tapar els mobles, aplicar emprimació a les parets i assegurar-se que la capa sigui uniforme… no negarem que tot plegat sembla descoratjador. 

Però si tens ganes de millorar les teves aptituds com a pintor i poder acceptar tasques de pintura sense problemes, t’oferim un recull de consells de dos dels millors taskers d’aquesta categoria: la Claire F. i el Warren K. Tots dos junts han fet més de 800 tasques, o sigui que amb la seva ajuda hem preparat una guia per pintar i empaperar, sense taques de pintura ni maldecaps. Continua llegint i pren nota dels seus consells per saber triar el color, preparar l’espai i satisfer els clients d’aquesta categoria perquè et tornin a contractar!

Primera qüestió: pintar o empaperar?

Tot i que l’empaperat sol ser l’opció preferida dels llogaters, perquè és fàcil de treure, també és molt adequat per als propietaris. No t’oblidis de comentar aquestes opcions al client quan determinis l’abast de la tasca, per conèixer exactament les seves expectatives. 

«L’empaperat pot tenir un efecte més potent a la casa. De vegades a la gent li agrada la idea de poder canviar casa seva fàcilment al cap d’uns anys o quan decideixin redissenyar-la», explica la Claire. Segons ella, els banys són l’espai més habitual per experimentar. «És un lloc segur on atrevir-se una mica més amb dissenys».

Black and white wallpaper in a bathroom
Un bany impactant, de Claire F.

Algun altre lloc preferit? Les habitacions dels nadons. «Jo fins i tot he empaperat sostres d’habitacions de nadons!», comenta la Claire.

Planificació i disseny: selecció del color

Haver d’apostar per un color pot espantar una mica els clients, però normalment no han de partir totalment de zero. Ofereix-los els teus consells i pensa quins altres colors hi ha o hi haurà a l’habitació, des del terra fins a una obra d’art o els mobles.  

Al Warren li agrada dedicar molta atenció al color. «Convé recordar que els colors tenen molts tons diferents. Busca’n un amb una tonalitat de fons que s’adigui a l’espai», aconsella el Warren. Per als espais petits, li agrada jugar amb tons íntims: «Com més fosc, més teatralitat i més energia. I, per a habitacions més grans, com la sala d’estar, potser val més un color clar o un blanc trencat».

El client vol donar vida a un espai, però no sap ben bé com fer-ho? L’estampat fa més bon efecte quan es contrasta amb els colors llisos. Per donar un èmfasi subtil, la Claire proposa pintar les plaques de fusta del terra o els marcs de les portes d’un color present a l’empaperat.

Gray and White Striped wallpaper in a Dining Room
Ratlles agosarades, de Warren K.

Les parets decoratives són una bona manera d’afegir personalitat a una habitació. La Claire sovint tria els colors de les parets decoratives en funció dels mobles o les obres d’art de la sala, mentre que les tendències preferides del Warren inclouen el formigó aplicat amb espàtula, l’arrebossat de guix, el degradat, el pa d’or, les plantilles i les formes geomètriques. Inspira’t amb les propostes de la Claire i el Warren a partir dels seus comptes d’Instagram i planteja’t proposar algun d’aquests dissenys per donar idees als teus clients! 

Pink, blue, gray boho modern paint in triangles on bedroom wall
Paret decorativa, de Claire F.

Proves amb mostres

Oblida tot el que t’han dit sobre les mostres de pintura a la paret per provar el color. Les taques de la prova no desapareixeran del tot, ni tan sols quan hi pintes al damunt amb el color final. «Aquella taca serà menys porosa que la resta de paret, s’assecarà més lentament i tindrà un efecte ‘intermitent’ que farà que la vegis en mirar de costat», diu el Warren. «Un pintor professional intenta que les parets s’assequin alhora perquè l’aspecte sigui més uniforme».

Val més recomanar que el client provi els colors en plaques d’escuma o targetes, enganxades a la porta o sobre un fons blanc. Per què convé contrastar la mostra amb un fons blanc? «A més, el color actual de la paret et distraurà i farà que el nou color sembli diferent», diu el Warren. 

Preparació per empaperar

Si optes per l’empaperat, assegura’t que l’acabat de les parets tingui una capa d’emprimació o de pintura llisa que no sigui setinada ni brillant, ja que dificulten l’adherència. També és important, diu la Claire, consultar un lloc web d’empaperar per assegurar-te que has comprat, o el client ha comprat, prou material.

Anem per feina:

Un dels passos més importants de qualsevol tasca és determinar-ne l’abast i xatejar prèviament amb el client. Amb les tasques de pintura, cal assegurar-se d’haver-ho planificat, preparat i dissenyat tot correctament amb el client abans de la tasca. La Claire i el Warren proposen demanar fotos de l’espai i un plànol per fer-se una idea de l’abast del projecte. 

Quan arribis al lloc de la tasca, buida l’espai, allunya els mobles de les parets (és ideal almenys un metre de separació) i cobreix el terra i els mobles amb tela o plàstic per evitar taques.    

Teal blue paint inside wall-to-wall bookcase between shelves
Pintar entre prestatges, de Warren K.

«Crec sincerament que quan fas canvis en el teu espai per millorar-lo una mica, pots canviar la teva perspectiva i la teva vida», diu el Warren.

Leave a Reply