Conceptes bàsics sobre tasques d’assistent personal

Tens traça fent reserves d’allotjament per als viatges? O a l’hora d’endreçar la casa i crear-hi un refugi de pau? O per trobar la perruca a joc amb una disfressa? Per recollir el correu, presentar documents i fer altres tràmits administratius?

Tot això, entre moltes altres coses, són maneres d’ajudar els clients a enllestir tasques o tràmits pendents, i entren en la categoria d’assistent personal. Molts taskers han trobat que la categoria d’assistent personal els ha ajudat a impulsar la seva activitat! 

Si actualment ja ofereixes tasques com ara enviaments, decoració, encàrrecs, compres o fer cua, et podries plantejar incloure la d’assistent personal. No tens clar com utilitzar determinades habilitats per potenciar els teus recursos com a assistent personal? Continua llegint les històries de taskers amb experiència en diferents àrees que van descobrir la categoria d’assistent personal i els ha aportat èxit i satisfacció. 

2018_RabbitLogo_Icon - Separator

Exemples de preguntes que pots fer abans de les tasques d’assistent personal per determinar-ne l’abast: 

 • Quina és la màxima prioritat en aquesta tasca?
 • La tasca planteja algun repte específic que calgui superar?
 • Com ho faré per entrar a casa teva o a la teva oficina per dur a terme la tasca?
 • Tens alguna preferència sobre la manera en què he d’etiquetar, organitzar o documentar la feina que faci?
 • Hi seràs, mentre duc a terme la tasca? Si no hi has de ser, et podré contactar a través d’aquest xat?

Idees per a la presentació de la categoria d’assistent personal:

La teva presentació pot fer que el client ho vegi clar i decideixi seleccionar-te per a la seva tasca, sobretot perquè les feines d’assistent personal poden ser molt variades. No t’oblidis d’incloure-hi les especialitats que et diferencien dels altres! Si necessites inspiració, llegeix el nostre article del blog que ofereix consells per escriure bones presentacions i també aquests exemples de taskers que triomfen en aquesta categoria:


«L’enginy i la curiositat són els meus punts forts. Gràcies a la meva experiència en feines de secretariat en el món de l’espectacle tinc una actitud proactiva a l’hora d’enfocar les tasques d’ajuda. El context i els detalls són massa importants per deixar-los de banda!»

«Soc una persona organitzada, simpàtica i professional. Dedico molta atenció als detalls i no tinc problemes per treballar amb autonomia. Sempre prioritzo una bona comunicació. Et faré la vida més fàcil!»

«He fet d’assistent personal presencialment i en línia durant gairebé 8 anys. M’encanta ajudar els altres a organitzar-se. He fet de tot, des d’encàrrecs de tota mena fins a gestionar horaris, comprar, embolicar regals, planificar vacances, aniversaris i casaments, organitzar cases i armaris, cuidar mascotes, etc.»


Consells generals per fer d’assistent personal:

El ventall de tasques dels clients que reserven assistents personals és molt ampli, però hem identificat algunes habilitats que són les més habituals en els taskers d’aquesta categoria:

 • Ser una persona molt organitzada i detallista.
 • Comunicar-se amb claredat: oralment i per escrit.
 • Tenir iniciativa i proposar als clients solucions creatives.
 • Tenir una actitud de servei al client.
 • Ser una persona fiable.
Chelsey

Una tasker de la zona de la badia de San Francisco, la Chelsey P., ens va explicar com posa en joc totes aquestes habilitats:

«Primer, sempre m’assec amb el client o li demano que m’ensenyi la zona en què m’hauré de centrar. Després, a mesura que m’explica la tasca o les tasques, li vaig fent preguntes, per exemple, sobre el seu objectiu principal, la idea que té sobre el resultat i les seves prioritats. Així, si em trobo que he de prendre decisions imprevistes o que no tinc temps per acabar-ho tot, puc aplicar el meu criteri personal amb la confiança que dedico el temps a allò que el client prefereix.»  

¿Para qué están contratando los clientes a asistentes personales? 

 Quines tasques necessiten els clients que busquen assistents personals? La categoria és molt àmplia i hi ha tasques per a totes les especialitats, però sí que hem notat que els clients solen demanar assistents personals per a aquestes tasques: 

 • Feines d’oficina (arxivar documents, fer cerques a internet, entre altres coses).
 • Tasques administratives per a petites empreses. 
 • Concertació de visites dels tècnics de telefonia.
 • Supervisió de trasllats mentre el client és fora o recepció d’enviaments.
 • Mesurament, endreça, classificació, enviament i devolució d’articles.
 • Revisió de nous apartaments. 
Fauzi

Dit això, els taskers ens han comentat que una de les coses que els clients sempre valoren són les habilitats socials, com en el cas del client del Fauzi L., que fa tasques a Nova York:

«Els meus bons resultats en aquesta categoria s’expliquen perquè tinc una actitud correcta, capacitat d’adaptació, facilitat de comunicació i una fiabilitat constant. Si a mi em fa feliç ser allà amb ganes de treballar, el client també se sentirà feliç. Això s’encomana! El meu «toc especial» és la meva alegria i la predisposició constant a ajudar (si puc, és clar). Em preocupo pels altres, i quan les persones ho noten els afecta en positiu. I això per a mi és important.» 

Nyasha

La relación más larga con un cliente de la tasker de Boston Nyasha P. es con su primer cliente de asistencia personal: ¡se acercan con paso firme a los tres años! Ella aporta valor regularmente:

 «Me contrató una empresa cuyo director de oficina se trasladaba a otro estado y necesitaban un asistente personal que se encargara de tareas que requerían estar físicamente en la oficina. Mis tareas han pasado de ir semanalmente a la oficina a comprobar el correo y reabastecer suministros, a formarme para trabajar con más independencia. Aunque solo voy a la oficina una vez por semana, me siento parte del equipo. 

Ser asistente personal es más que tachar cosas de una lista de tareas. La mayoría de los clientes de esta categoría se han convertido en clientes recurrentes y casi siempre me recomiendan a amigos».

2018_RabbitLogo_Icon - Separator

Gracias a Chelsey P., Fauzi L., Nyasha P. y otros taskers por dedicar parte de su tiempo a compartir sus trucos y consejos para hacer tareas de asistencia personal con una comunicación abierta, positivismo y delicadeza —¡ingredientes clave para que los clientes vuelvan a la plataforma!

Leave a Reply