Conceptes bàsics sobre feines de jardineria

Ho podríem haver dit més fort, però no més clar que el tasker Michael M.: «Qualsevol jardí té el potencial de ser bonic. Només cal trobar el tasker adequat que ho faci possible.» Ben dit!  💚👍

La categoria de tasques de jardineria i desbrossament és molt popular a la plataforma TaskRabbit, sobretot quan s’acosta el bon temps i els clients volen aprofitar els seus espais a l’aire lliure de dia i de nit. Normalment contracten taskers per arrencar les males herbes, tallar la gespa, esporgar, plantar, adobar o rentar a pressió, entre altres coses. Si t’agrada treballar a l’aire lliure i encara no tens la categoria de feines de jardineria i desbrossament al teu perfil, ja has trigat massa a afegir-la. Si ja tens aquesta categoria al perfil, obre la teva Disponibilitat i estigues al cas de totes les invitacions que t’arribin. 

Acabes de començar en la categoria de feines de jardineria o vols repassar què impliquen aquestes tasques? Tenim el que necessites! 

Consells per a la presentació de la categoria de feines de jardineria:

En totes les teves categories, una presentació que destaqui pot fer que el client es decanti per tu i t’encarregui la tasca. Convé que concretis les teves habilitats, però també que expressis la teva personalitat per al client. Llegeix l’entrada del nostre blog sobre consells per escriure les presentacions si és la primera vegada o si vols fer un repàs. Tot seguit trobaràs alguns exemples de fantàstiques presentacions de la categoria de feines de jardineria:

Tinc 6 anys d’experiència professional en el món de la jardineria. Des de ben jove ja m’apassionaven tant la cura com el disseny de jardins. Disposo de tallagespa de gasolina, eines de podar, tallabarder i una motoserra per a tot el que pugui necessitar el teu jardí. Tasker de Londres, Regne Unit

Tinc un bon domini de la pala, les tisores de podar i altres equips de jardineria. I no hi ha cap problema si cal moure coses pesants, perquè també tinc força. No em falten capacitat de comunicació ni experiència «sobre el terreny»! No t’oblidis de dir-me si he de portar algun material especial. – Tasker de Chicago

Fa 16 anys que em dedico a feines de construcció, paisatgisme i altres tasques físiques i no em cauen els anells! Al contrari, m’enorgulleixo de tot el que faig. Vaig créixer en una granja i he treballat en horts i jardins des que vaig poder agafar un rasclet i una pala! – Tasker de Phoenix

Proposta d’eines per a les tasques de jardineria

Les més bàsiques són:

Yard and Garden work by TaskRabbit Taskers can include planting flowers in flower beds and other decorative gardening.
 • Desbrossadora elèctrica amb cable allargador
 • Tallant/tisores d’esporgar
 • Ganivet per desbrossar/excavar
 • Tallant per a palmeres (si correspon al teu clima)
 • Serra manual
 • Rasclet
 • Pala
 • Escombra de jardí
 • Caveguet
 • Fanga
 • Estora per agenollar-se
 • Guants
 • Escala
 • El teu mòbil, per si has d’informar-te sobre plantes i herbes que no coneixes prou!

Les opinions dels taskers no són unànimes pel que fa a tenir els teus propis tallagespa, serra elèctrica, tallabarder i altres instruments voluminosos. Pot ser que els clients ja en tinguin i de vegades també es poden llogar. Tingues en compte que a TaskRabbit ara hi ha una categoria específica de rentat a pressió per als taskers que es dediquen a això! Volem agrair al Brad K., la Cyd M. i el Reza T. els seus consells sobre les eines de jardineria!

Exemples de preguntes que pots fer a través del xat per determinar l’abast de la tasca:

Potser has llegit el nostre article del blog «Exemples de preguntes que pots fer abans de qualsevol tasca per determinar-ne l’abast». Si no, repassa les preguntes següents. Pel que hem comprovat, els clients de les tasques de jardineria normalment donen detalls d’entrada. Ara, si un cop llegida la descripció de la tasca tens alguna pregunta, aquí te’n proposem algunes que t’ajudaran a determinar l’abast de qualsevol tasca d’aquest tipus i a preparar-te bé per fer-la. 

 • La feina s’ha de fer al jardí de l’entrada (si n’hi ha), al del darrere, a tots dos o en algun altre lloc?
 • Quina mida té la superfície (on cal tallar gespa, arrencar herbes, sembrar llavors, etc.)?
 • De quina llargada ha de quedar la gespa?
 • Disposes d’eines i aparells o cal que porti alguna cosa?
 • Seràs a casa durant la tasca per poder indicar com vols les coses (les bardisses per retallar, les flors que cal plantar, etc.)? Si no, em podries enviar una imatge d’exemple?
 • Quina alçada té l’arbre que s’ha d’esporgar?
 • Hauré de treballar amb productes químics?
 • Voldràs que m’emporti les bosses amb la brossa generada i, si és que sí, tindràs les bosses d’escombraries o compostatge necessàries?
 • Si la tasca és cap al tard, hi haurà il·luminació al jardí?

Els millors consells per triomfar en les tasques de jardineria:

 • Una bona comunicació. La nit abans de la tasca programada contacto amb el client per repassar les seves necessitats; normalment demanen distribuir terra orgànica nova, afegir fertilitzant i aplicar esprai neutralitzador d’olors (això els que tenen gossos grossos).- Michael M., tasker de la zona de la badia de San Francisco
 • Sol·licitud d’opinions durant la tasca. Un cop començada la feina sempre demano la confirmació del client per saber si vaig bé. Si el client no hi és, vaig fent fotografies, abans de la tasca, durant la feina i un cop acabada. Al final, demano al client si necessita alguna altra cosa abans d’anar-me’n. – Cyd M., tasker de Portland
 • La importància de la recerca. Si no saps com fer una determinada tasca, la universitat de YouTube sempre va bé per començar. – Ray J., tasker de Washington, D. C. 

Els moments preferits dels taskers que fan feines de jardineria:

🌿 Sempre m’ha interessat l’horticultura. És una disciplina en què no pares d’aprendre coses noves. Conèixer les necessitats de cada planta t’ajuda a assegurar l’èxit.- Justen T., tasker de la zona de la badia de San Francisco

🌺 M’encanta dissenyar parterres de flors i retallar l’herba. Em permet alliberar la ment i relacionar-me amb la natura. Ray J., tasker de Washington, D. C.

💚 El client que fa més temps que m’encarrega feines de jardineria és una empresa. Treballo habitualment en 5 de les seves 10 propietats d’ús comercial i la que més m’agrada és un cementiri. És un honor tenir cura del lloc de repòs de les persones que ens han precedit. S’hi treballa amb molta pau, té una història molt interessant i la feina em compensa.- Jeff W., tasker de Dallas/Ft. Worth

🖼 La meva tasca de jardineria preferida és una en què em van contractar per crear un projecte per al jardí del client. M’hi vaig endur una cadira plegable i una taula, uns refrescos i el meu portàtil i vaig traçar la configuració del jardí tal com estava utilitzant Google Draw. El client va poder fer clic en cada objecte que havia dibuixat i arrossegar-lo allà on volia del jardí.- Cyd M., tasker de Portland

Tot i les diferents especialitats, aquests taskers són autèntics professionals de les feines de jardineria. Algun consell en què estiguin tots d’acord? Un bon servei al client i la comunicació són la clau! 

Michael M. ens va oferir un bon lema com a frase d’inici i de conclusió: «Quan t’agrada la natura, cada jardí és una apassionant aventura!» 

taskrabbit_logo

Volem tornar a agrair al Ray J., el Michael M., el Harold M., la Cyd M., el Brad K., el Justen T., el Reza T., el Jeff W. i molts altres taskers que ens hagin parlat de la seva experiència en feines de jardineria. Tens alguna experiència per explicar o algun consell sobre la categoria de jardineria? Explica’ls en un comentari a continuació per a tots els taskers!

Leave a Reply