Sis maneres de promocionar-te i fer-te la teva marca tasker

Quan treballes com a professional independent, promocionar-te és fonamental per reforçar la teva pròpia marca i fer créixer la teva activitat. Afortunadament, la plataforma TaskRabbit t’ofereix diferents maneres senzilles de promocionar-te! Aquí trobaràs sis recomanacions de taskers experts per vendre la teva activitat des de l’aplicació i destacar per als clients. 

Nota sobre la COVID-19: Som conscients que dedicar-se a fer tasques actualment no és el mateix que fa uns mesos. Si decideixes fer tasques sense contacte o tasques virtuals per ajudar la comunitat durant aquesta crisi de salut pública mundial, però també de cara el futur, un cop continguda l’expansió de la pandèmia, aquests consells t’ajudaran a assolir bons resultats. Mentrestant, et demanem que estiguis al cas de les recomanacions en relació amb la COVID-19 a la teva zona i t’abstinguis d’acceptar sol·licituds de tasques que comportin infringir les normes o recomanacions vigents. Anem actualitzant la informació sobre la COVID-19 i la comunitat TaskRabbit aquí.

1. Fes més atractiu el teu perfil

E teu perfil és important per causar una bona impressió d’entrada al client, perquè tingui interès a consultar les teves categories i les opinions sobre tu, i després contractar-te! Procura que les teves descripcions siguin breus però efectives. Hi podries incloure el següent, si s’escau:

 • El teu historial professional 
 • Els idiomes que parles
 • Un tast de la teva personalitat
 • Motius pels quals els clients t’han de contractar a tu 

A tall d’exemple:

«M’apassionen la jardineria, l’interiorisme, fer pastissos… tot allò que em permeti crear coses boniques!»

«A casa érem 6 germans i jo he tingut 3 fills, o sigui que soc la persona més pacient i alhora persistent que trobaràs, dues qualitats molt positives per a tota mena de tasques!»

PS: No oblidis la importància de la foto del perfil. Als clients els agrada que els taskers mostrin fotos de perfil nítides i sinceres. Així també et reconeixeran més bé quan arribis al lloc de la tasca. 

2. Escriu presentacions dinàmiques

Quan escriguis les presentacions, no tinguis por de fer-les divertides. Afegeix-hi un toc personal perquè resultin més simpàtiques. Hi pots incloure:

 • Els anys d’experiència en la categoria.
 • Les eines que pots dur per fer la tasca.
 • El teu domini de les habilitats corresponents, fins i tot els certificats que tinguis.
 • Per què t’agrada la categoria en concret.
 • Què et fa especial; descriu-ho de manera senzilla i propera. 

A tall d’exemple:

«Hola, em dic __. Tinc experiència laboral a __ [empresa] fent petites reparacions, com ara muntar prestatgeries, tapar forats a les parets, feines de pintura i acabat, canviar llums i ventiladors, i també instal·lar aparells de TV i obres d’art. M’encanta la varietat de poder arreglar coses diferents. Quan no estic treballant, m’agrada jugar amb el cadell que vaig recollir a la gossera!».

Consell avançat: Un cop finalitzat el procés de registre com a tasker i mentre esperes la primera invitació per fer una tasca, revisa les teves presentacions i comprova que hagis escrit textos descriptius, convincents i carismàtics en què expliquis als clients per què t’han de contractar a tu per a la tasca! En el nostre article Creació de la presentació definitiva t’expliquem com escriure unes descripcions de categories que destaquin en els resultats dels clients.

3. Comparteix l’URL del teu perfil

Hi ha moltes oportunitats a l’abast dels taskers per divulgar el seu perfil i donar-se a conèixer en la seva comunitat compartint la URL del seu perfil. Trobaràs la teva URL exclusiva i informació sobre el codi de referència a l’apartat «Promociona el teu perfil!» de la secció «Perfil» de l’aplicació. Pots promocionar la teva URL entre clients potencials d’aquesta manera:

 • Personalitza el teu missatge de comiat de la tasca de manera que inclogui la teva URL.
 • Inclou la teva URL a la signatura dels teus correus electrònics.
 • Inclou la teva URL a la biografia dels teus perfils de xarxes socials.
 • Demana als familiars i a les amistats que difonguin la teva URL a les seves xarxes.
 • Comparteix-la amb altres taskers i demana’ls també les seves URL per poder recomanar-los.
 • Inclou la teva URL en els fullets que pengis als taulers d’anuncis del barri.
 • Afegeix la teva URL a les teves targetes de visita.

4. Demana als clients que et seleccionin com a «preferit» 

Quan un client desa un tasker com a «preferit» és més fàcil que el pugui tornar a reservar per a la propera tasca. Recorda que pots demanar als clients que t’afegeixin a la seva llista «Els meus taskers preferits»! Guiar el client en aquest procés és una manera de demostrar que ofereixes un servei atent i detallista.

Només cal que els clients et busquin entre «Els meus taskers» > «Taskers anteriors» i facin clic a «Afegeix a preferits». Quan el client necessiti altres tasques en el futur, et podrà tornar a reservar fàcilment o podrà iniciar una conversa de xat amb tu directament per comentar l’abast de la tasca. Els taskers d’elit recomanen que et marquis un objectiu pel que fa al nombre de clients que voldries que et triessin com a «preferit».

5. Promociona les teves habilitats 

Els taskers de la categoria de reparacions menors ens han explicat de quina manera promocionen les seves habilitats. Si, mentre estan fent una tasca, el client els demana que donin un cop d’ull a alguna altra cosa, a part de la feina contractada, s’ofereixen a presentar-li un «pressupost sense compromís». Un cop determinat l’abast de la reparació, comuniquen al client el temps que calculen que trigaran per fer la feina i així poden programar la tasca corresponent allà mateix. És una estratègia que també pot servir en altres categories, com ara muntatge, neteja en profunditat o normal i ajuda en la mudança. A més, tothom hi guanya, perquè el client veu que està en bones mans i que podrà enllestir una altra feina pendent, mentre que el tasker fidelitza un client!

6. Aconsegueix opinions espectaculars

Els clients busquen taskers de gran qualitat i si poden veure les estrelles de les valoracions de les teves categories et contractaran més fàcilment. Si t’esforces per fer una bona feina i oferir un servei excel·lent al client et puntuaran més alt i escriuran opinions millors, cosa que t’ajudarà a destacar entre els altres com una autèntica estrella! 🤩

Altres maneres en què pots potenciar la teva marca:

 • Si ets una persona creativa, podries crear contingut a YouTube parlant de les tasques. 
 • Afegeix codis QR a les teves targetes de visita per dirigir els clients directament a l’URL del teu perfil.
 • Recorda que la fotografia del teu perfil ha de ser una imatge de qualitat que et mostri realment a tu! Et pots fotografiar portant el cinturó d’eines, el barret de xef o altres elements característics de les teves habilitats o aficions.
 • Afegeix una línia a les teves presentacions en un altre idioma que coneguis.
 • Aprofita les xarxes socials per mostrar la teva feina, com fan molts altres taskers!

Si encara no has posat en pràctica tots aquests recursos, t’animem a fer-ne servir alguns o tots per donar-te a conèixer, promocionar la teva activitat i fer més tasques! 

Tens alguna altra tàctica que t’hagi ajudat a anunciar-te com a tasker? Explica-la en un comentari per a tota la comunitat!

Leave a Reply