Què passa quan cancel·les una tasca?

Sabies que quan un client t’envia una invitació per a una tasca només la reps tu?

Quan arriben èpoques de molta feina i molta demanda comencem a veure més problemes d’agenda i invitacions desateses del que és habitual. Malauradament, si passa això, els clients podrien deixar de confiar en la nostra plataforma i buscar ajuda per altres vies. Cada tasker té l’oportunitat d’oferir experiències fantàstiques al client i, d’aquesta manera, millorar les possibilitats de tota la comunitat de rebre més encàrrecs de tasques.

Què passa si no responc a temps a una invitació d’un client?

Si els clients no reben notícies teves, han de començar el procés de trobar un altre tasker des del principi. Si no reben resposta dins de l’interval de temps de resposta (cosa que també provoca que torni a començar el procés per al client), tant els clients com els taskers perden l’oportunitat.

Què passa si tinc un problema d’agenda?

Tal com passa quan no es respon a una invitació, els problemes d’agenda també obliguen els clients a tornar a començar de nou el procés de publicar la tasca. Algunes tasques, com ara la mudança i els enviaments, estan molt condicionades pel moment, de manera que els problemes d’agenda o les anul·lacions d’última hora poden comportar experiències decebedores per als clients. I això significa menys clients per a tothom.

Durant quant de temps he de contestar a les invitacions?

Com que les tasques per al mateix dia són les més urgents, cal respondre a les seves invitacions abans d’una hora. Per a tasques que no siguin del mateix dia tens temps fins al final de la jornada (cap a les 21.00 h) per respondre-hi. Un cop que comencis a parlar pel xat amb el teu client, val més establir l’abast de la tasca i programar-la al més aviat possible, per deixar-ho tot lligat. Tot i això, de vegades pot ser que els clients estiguin ocupats o sigui que no oblidis que els estàs oferint un servei i espera pacientment la seva resposta. 

Què passa si el client o jo necessitem canviar la data de la tasca?

Si tu o el teu client necessiteu canviar la data de la tasca, només cal que ho parleu pel xat! Si el teu client diu que no li va bé la cita inicial, ofereix-li altres opcions en què estiguis disponible la propera setmana, a veure si li van bé. Un cop que hagis acordat una altra cita amb el client, pots reprogramar-la a l’aplicació, en la secció dels detalls de la tasca.

De quina manera em pot ajudar la comunitat tasker?

Hi ha taskers amb gran capacitat a l’hora de gestionar els seus horaris i agendes personals per evitar aquestes situacions, però a continuació t’oferim alguns consells a tenir en compte:

  • Revisa sovint el teu calendari! Pots configurar la teva disponibilitat per un període de fins a 17 dies. Utilitza aquest marc temporal per indicar amb precisió quan estàs disponible i no t’oblidis de rectificar el calendari si et sorgeix algun impediment.
  • Deixa una mica de temps entre les tasques, ja que sovint duren més del que inicialment es preveu. Els taskers d’elit recomanen preveure aquests coixins al llarg del dia, per als desplaçaments o per si les tasques s’allarguen més del que preveies.
  • Reacciona amb agilitat, però també amb paciència. Respon a les invitacions de les tasques tan de pressa com puguis perquè el client sàpiga que la seva tasca és en bones mans, però no oblidis que cal tenir paciència si el client triga una mica a respondre.

Leave a Reply