Què busquen els clients quan contracten un tasker?

És una pregunta que potser t’has plantejat més d’una vegada: què és exactament el que busquen els clients quan trien algú com a tasker?

Tot seguit t’oferim alguns consells que t’ajudaran a trobar-hi resposta, basats en dades dels clients de la nostra xarxa. Continua llegint per descobrir els nostres cinc consells principals perquè destaquis en els resultats de les cerques dels clients.

1. Una imatge val més que mil paraules

Convince Clients to hire you as a Tasker

La teva fotografia del perfil és importantíssima perquè els clients sàpiguen que poden confiar en la persona que deixaran entrar a casa seva. Després d’analitzar un petit grup de taskers, fixant-nos només en les fotografies dels seus perfils, vam descobrir que els perfils amb les fotografies d’aspecte més professional rebien un 240 % més d’invitacions. Fes clic aquí per aprendre a fer el mateix per al teu negoci. 

2. Escriu una presentació detallada

Quick pitches will convince Clients to hire you as a Tasker.

Les presentacions són una manera de promocionar les teves habilitats entre els clients, exposant la teva experiència, les eines de què disposes i per què farien bé de triar-te per a la seva tasca. Com més habilitats i detalls incloguis en cada presentació, millor. Així ajudaràs els clients a veure per quins motius tu (i ningú altre) ets la persona adequada per fer la tasca. 

Fes clic aquí per consultar més exemples de presentacions que t’ajudin a preparar la teva fàcilment.

3. Configura el teu calendari per endavant

Els clients, de mitjana, reserven els taskers uns 3-5 dies per endavant per a la majoria de tasques, i 5-7 dies per endavant per a les tasques de muntatge IKEA. Les nostres dades també indiquen que un bloc de més de tres hores de disponibilitat continuada és òptim per rebre tasques. Tingue-ho en compte quan configuris el teu calendari i recorda actualitzar la teva  disponibilitat diàriament per evitar incompatibilitats. 

4. Tria els dies amb intel·ligència

Setting your schedule will convince Clients to hire you as a Tasker.

Tot i que animem tothom de la comunitat tasker a fer descansos entre les tasques quan vulguin, també et recomanem que configuris el teu calendari pensant en les probabilitats de rebre tasques. Els dies en què és més fàcil que els clients reservin tasques són  els divendres i els dissabtes, o sigui que procura incloure-hi els caps de setmana quan estableixis la teva  disponibilitat. El dia menys demanat? Els dilluns. Sembla que els clients també odien els dilluns.

5. Les valoracions, sempre ben altes

Les bones valoracions atrauen la mirada dels clients quan repassen els resultats de les cerques de taskers. Per rebre valoracions altes recorda que cal ser puntual, respondre de pressa, comunicar-se clarament i tractar els clients i les seves pertinences amb el màxim respecte.

2018_RabbitLogo_Icon - Separator

Entendre la perspectiva del client és un molt bon pas per crear un negoci pel teu compte que sigui lucratiu, durador i gratificant. El servei al client pot ser excel·lent de moltes maneres i, com a tasker, tens l’oportunitat d’establir noves relacions positives cada dia.

Leave a Reply