La importància de la fotografia del perfil

Imagina’t això: ets tasker i tens unes habilitats extraordinàries. Has escrit un text de perfil molt bo i atractiu sobre la teva experiència. Has mostrat als clients per què ets la millor opció com a tasker per ajudar-los. I, el més important, ho tens tot a punt perquè et comencin a reservar tasques i fer créixer la teva activitat!

I llavors optes per posar com a imatge de perfil una foto del sopar que vas menjar ahir.

Si fossis un client, convidaries a entrar a casa teva algú que no sàpigues quina cara té? A la plataforma de TaskRabbit vam fer un estudi per veure si la fotografia del perfil influeix en l’èxit d’un tasker i potser et sorprendrà el que vam descobrir.

Analitzant una petita selecció de taskers, i fixant-nos només en les seves fotografies del perfil, vam descobrir que en general els perfils que tenen les millors imatges:

 • Guanyen fins a un 180 % més d’ingressos.
 • Reben fins a un 240 % més d’invitacions per fer tasques.
 • Envien fins a un 230 % més de factures.

Conclusió? Tenir una bona foto és un element importantíssim del teu perfil de tasker i pot marcar la diferència en la teva activitat.

evan-kirby-142074-unsplash

I ara et deus preguntar: com ha de ser una bona imatge de perfil? Continua llegint i t’ho explicarem!

Tot i que la manera de dur el teu negoci és cosa teva, t’animem a tenir en compte les observacions següents quan decideixis quina foto incloure al teu perfil de tasker.

Tema de la fotografia

Els clients et volen veure a tu a la foto de perfil per saber qui deixen entrar a casa seva a fer tasques. Una imatge de la cara somrient ajuda a guanyar-se la confiança del client i, possiblement, més reserves per fer tasques.

Pel que fa a la persona fotografiada, les fotografies que agraden més són:

 • Un primer pla de la cara on només hi surtis tu (i ningú més!) del pit en amunt.
 • Has de situar-te al centre de la imatge i somriure a la càmera.
 • Cal que se’t vegin els ulls i que miris cap a la càmera.
No
DSC_0036
DSC_0067

Il·luminació

Sense la llum, no existiria la fotografia. Sovint és l’element més important de qualsevol foto. Per obtenir un bon resultat en la fotografia:

 • La llum t’ha d’il·luminar la cara.
 • Has de tenir la cara igual d’il·luminada (o més) que el fons.
 • L’enfocament ha de ser correcte i no t’has d’amagar la cara amb ombres, cabells, barrets ni res!
No
IMG-3919
P1000542

Entorn

L’últim element que cal tenir en compte en una imatge de tasker és l’entorn. Si apareixen gaires coses al teu voltant distreuen l’atenció del tema principal de la foto, que has de ser tu! Sovint la culpa és dels objectius de les càmeres dels mòbils, que estan dissenyats per captar el màxim d’espai possible i per això els fons tenen massa informació.  

Pel que fa a l’entorn, les fotografies que agraden més són:

 • Imatges sobre un fons neutre i no gaire atapeït.
 • El protagonisme l’has de tenir tu, i el que hi ha al voltant no ha de distreure!
 • Ha d’estar feta en un entorn professional apropiat. Recorda-ho: et proposes anunciar els teus serveis professionals, o sigui que la teva imatge ha de reflectir això!
No
IMG-3910
P1000510-2

Si no saps com fer-ho perquè et surti bé la foto, demana ajuda a algú de confiança o a un fotògraf que s’hi dediqui. És una inversió inicial que surt a compte, perquè demostra que et preocupes per la manera de presentar-te i de presentar el teu negoci al públic. Quan els clients vegin que et preocupa la imatge que ofereixes serà més fàcil que et contractin!

Leave a Reply