Els 7 consells de taskers experts per guanyar-se la confiança del client

Has pensat mai fins a quin punt és important la confiança dels clients per a la xarxa de TaskRabbit? Si t’hi fixes, és un fet força especial que, a través de TaskRabbit, els clients deixin entrar a casa seva persones totalment desconegudes i que aquestes persones sovint acabin ajudant el mateix client diverses vegades i fins i tot acabin fent-hi amistat.

La confiança no hauria de ser només un valor complementari, ja que pot marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs de la teva activitat. Que els clients confiïn en tu et pot apropar a fites tan importants com ara un 100 % d’opinions positives dels clients o un nombre més alt de clients que et tornin a contractar, a més de garantir-te la freqüència de les tasques. Fins i tot pot animar els teus clients a recomanar-te a la seva família i les seves amistats, de manera que la teva activitat no pari de créixer.

Així doncs, què pots fer per reforçar els llaços de confiança amb els clients? T’ho expliquem! Continua llegint i trobaràs set consells d’alguns dels taskers més ben valorats per guanyar-te la confiança dels clients.

  1. Actua amb coherència. La puntualitat ha de ser marca de la casa i pots incorporar-la a la rutina de les teves tasques: fes saber al client que ja has sortit cap al lloc de la tasca, perquè tingui la tranquil·litat que no trigaràs a arribar. Si utilitzes els serveis d’Uber o Lyft, pots compartir l’hora estimada d’arribada amb el client a través de l’app perquè tingui aquesta informació actualitzada.
pavan-trikutam-1660-unsplash.jpg

2. La comunicació és essencial. De vegades, una imatge val més que mil paraules, però quan es tracta de tasques, el xat amb el client és essencial per documentar tota la informació. La funció de xatejar t’ajuda a determinar l’abast de la tasca per endavant, per saber quines eines t’hauràs d’endur i qualsevol altra dada important. No donis per fet res i pregunta sempre.

«La comunicació és la clau; no facis esperar mai el client ni li provoquis incerteses. Si arribes tard, explica-l’hi. La gent ho valora molt! Els clients que no t’han vist mai no saben ni tan sols si existeixes! Sense comunicació, van a les palpentes.» – Mark W., Las Vegas

«La comunicació ha de ser clara, directa i concisa. És l’eina més valuosa i no solament a la feina, sinó també en la vida personal». – Sam F., Boston

3. La importància d’un bon final. Quan acabis les tasques pregunta al client si el pots ajudar en alguna altra cosa, ja sigui al mateix moment o en una altra tasca que vulgui reservar-te més endavant. Si el client no és al lloc de la tasca, demana aquesta informació i ofereix-te a la conversa del xat. Així donaràs a conèixer tots els teus altres serveis i podràs tenir més activitat. 

“I try also to do a walk through on anything I assembled or furniture I’ve moved. Is it in the right spot? I tell Clients that their satisfaction is really important to me and I encourage them to ask for anything else t«També miro de fer un repàs de les coses que he muntat o els mobles que he mogut. És tot al seu lloc? Explico als clients que vull que quedin satisfets i els animo a demanar-me el que els faci falta.» – Michael K., San Francisco

4. Dona motius als clients perquè et recordin. Some Taskers recommend rounding down the hours when invoicing to give Clients some time for free. It’s a small gesture that could mean a Client for life.

«Per deixar una empremta inesborrable, sovint ofereixo 30 minuts de feina gratuïta al client. També hi ajuda explicar que tinc tres oques que es diuen Xica, Tica i Mica.» – Chris D., Las Vegas

5. Demostra respecte pel medi ambient. Si et dediques a la categoria de neteja, planteja’t canviar els detergents químics per productes respectuosos amb el medi ambient i fes saber al client que et preocupes pel futur del planeta. Quan acabis la tasca, et pots emportar tota la brossa, els cartrons i altres residus per reciclar-los, si és possible. És una feina més que estalviaràs al client i t’ajudarà a establir-hi una relació duradora.

«Sempre m’emporto el cartró, la brossa, etc. per dur-ho a reciclar. Si em contracten és perquè es volen estalviar maldecaps! Cal acabar bé la feina, cada vegada.» – Matthew H., Boston

gary-chan-351213-unsplash (1).jpg

6. Sigues amable i no tinguis por de mostrar la teva personalitat. Cal ser agradable i saber interpretar les situacions; si notes que el client té ganes fer petar la xerrada, endavant! Si no, concentra’t en la tasca un cop fetes les presentacions de rigor. Pots fer alguna broma per crear bon ambient amb el client.

«La meva capacitat comunicativa i el meu sentit de l’humor m’ajuden a trencar el gel amb els clients. Explico coses divertides i anècdotes de la meva vida. Al capdavall, els meus clients valoren el tracte humà i l’atenció que els ofereixo.» – Joseph D., Filadèlfia

7. Tracta els altres com voldries que et tractessin a tu. Sembla un tòpic, però per alguna cosa és una regla d’or! Tracta els clients i les seves pertinences amb respecte; per exemple, posa un cartró o una tovallola a terra per no ratllar-lo quan muntis mobles i manipula els objectes amb cura quan els empaquetis.

«Sempre m’ofereixo a treure’m les sabates quan entro a casa d’algú. Si el client està carregant alguna cosa i jo no porto res, m’ofereixo a portar-ho jo, encara que sigui una cosa petita. Relaciona’t amb les mascotes (tret que hi tinguis al·lèrgia).» – Derek C., Filadèlfia

Leave a Reply