Descobreix 3 trucs per dominar el muntatge de mobles

Sabies que la categoria de muntatge de mobles és una de les principals a TaskRabbit? Hi ha molts clients que no tenen temps, ganes o paciència per muntar els mobles nous que volen estrenar a casa seva, i això ofereix una gran oportunitat perquè taskers com tu acudeixin al rescat empunyant la seva clau Allen!

Hem recopilat un grapat de consells entre la comunitat tasker de la categoria de muntatge de mobles. Si t’agraden els puzles i els jocs de Lego o de construcció, continua llegint per aprendre els ets i uts del muntatge de mobles i provar de dedicar-t’hi, si és que encara no t’hi dediques!

  1. Comunica’t amb el client

La comunicació amb els teus clients és important en totes les tasques, però encara ho és més quan es tracta de muntar mobles, perquè t’ajuda a saber què hauràs de muntar abans de començar la tasca. Els taskers més experts recomanen plantejar aquestes preguntes als clients:

  • Podria saber el nom, el fabricant i el model del producte?
  • Disposaré d’un lloc espaiós a la casa per poder muntar el moble?
  • L’embalatge ja és dins l’habitació on haurà d’anar el moble?

«El meu consell principal seria la comunicació. Si soc en un embús de trànsit o si el tren va amb retard, si trobo que les expectatives del client no són realistes o si, senzillament, crec que no puc complir amb la tasca d’acord amb el meu nivell, ho faig saber al client. La transparència és essencial, des del moment en què et contracten fins que acabes la tasca. Si com a tasker et preguntes “Si jo fos el client, què voldria saber?”, aleshores ho faràs bé.»

Kim J., Nova York

«Quan et comuniquis amb el client, demana-li la llista de tots els mobles que necessita muntar i, si pots, enllaços de cadascun. Si te’ls envia, busca les instruccions de muntatge i familiaritza’t amb el procediment que cal seguir i les eines que necessitaràs.»

Seth F., Nova York

2. Prepara l’espai

En les tasques de muntatge de mobles és essencial preparar l’espai de treball per facilitar un muntatge ràpid, net i efectiu. Els nostres taskers més experts aconsellen col·locar una estora, una manta o un cartró a la zona on es muntarà el moble per evitar possibles rascades, tant al moble com al terra del client.

«Reserva els trossos de cartró més grans de l’embalatge. Els pots aprofitar per protegir el terra i els mobles de possibles rascades.»

Seth F., Nova York

«Els clients que em seleccionen diuen que és perquè en la meva descripció indico que portaré mantes per protegir el terra i coixinets lliscants per moure els mobles fins al seu lloc. Certament, la categoria d’ajuda en la mudança i la de muntatge coincideixen pel que fa a material i coneixements a l’hora d’ajudar el client en tot el que pugui anar sorgint. De vegades els clients necessiten traslladar paquets amunt i avall i els ajudo amb la meva plataforma de rodes i el meu carretó.»

Jonathan C., San Francisco

«Abans de muntar un llit, pregunto on anirà el capçal. De vegades, no es pot fer girar 180 graus un llit muntat si l’habitació és petita.»

Seth F., Nova York

3. Porta les eines adequades per fer la tasca

Quan es tracta de muntar un moble, els nostres taskers més experts fan cas de la dita: «per fer ben feta una feina, en primer lloc tria l’eina». Les claus Allen, o claus hexagonals, són imprescindibles per a les tasques de muntatge de mobles, però sabies que també val la pena portar altres eines?

Un detector de bigues permet localitzar zones de paret adequades si cal fixar-hi mobles per evitar el risc que es tombin. (També és molt útil per penjar quadres o muntar prestatgeries!). Amb un nivell podràs comprovar que tot estigui anivellat i recte a mesura que muntes les peces. Els taskers experts també aconsellen dur un parell de genolleres; evitaràs els cops i el mal als genolls durant el muntatge dels mobles!

«La puntualitat, la bona predisposició, la precisió i anar amb compte amb l’entorn (i una caixa d’eines que no es limita a les típiques eines elèctriques i manuals) m’ajuden a destacar entre els altres.»

Jonathan C., San Francisco

Leave a Reply